Mis blogs

Mis blogs son Altamira (Historia del Arte, Cine, Televisión, Fotografía, Cómic), Heródoto (Ciencias Sociales y Pensamiento) y Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura Contemporáneos).

domingo, octubre 19, 2014

La pintura mallorquina des de final del segle XIX fins a les avantguardes. Conferència d'Antoni Boix.

La pintura mallorquina des de final del segle XIX fins a les avantguardesConferència d’Antoni Boix Pons, en el projecte del Consell de Mallorca, La tardor als museus, que ofereix activitats als museus d’àmbit local. Es fa a dos museus:
Al Museu Can Planes de Sa Pobla, el dijous 16 d’octubre, a les 20 h.
Al Museu de Pollença, el dijous 11 de desembre, a les 20 h.

La conferència tracta sobre tot de l'evolució de la pintura mallorquina des de 1830 fins al 1936. S'estructura en dues parts. Primera, una introducció al contexte històric-cultural, la periodització, els gèneres més importants, les institucions (museus, galeries), l'ensenyament, la crítica a la premsa. Segona, la més ampla, un resum de la vida, obra i relacions estètiques dels principals artistes mallorquins (Agustí Buades, Joan Mestre, Joan O'Neille, Ricard Anckermann, Joan Bauzà, Antoni Ribas, Antoni Fuster, Antoni Gelabert...), peninsulars (Rusiñol, Joaquim Mir, Anglada Camarasa...) i estrangers (Degouve, Bernareggi, Cittadini...), amb un comentari d'imatges de cadascun, Es dóna més atenció als pintors de l'anomenada Escola de Pollença, Hi ha qualcunes connexions amb Joan Miró.

No hay comentarios:

Publicar un comentario